آیت الله سید محمد تقی آل هاشم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تبریز، در تشریح واژه عید، با بیان اینکه عيد در لغت از ماده عود به معني بازگشت است، گفت: در اعياد اسلامي به مناسبت اين که در پرتو اطاعت يک ماه مبارک رمضان و يا انجام فريضه حج، صفا و پاکي فطري نخستين به روح و جان باز ميگردد و آلودگيها که بر خلاف فطرت است، از ميان ميرود، عيد گفته شده است.
امام جمعه موقت تبریز افزود: مومنین و مسلمانان حقیقی، ماه رمضان را قدر دانسته و مدام در صدد حرکت به سوی معنویات و معرفت یابی نسبت به خدای خویش اند، ولذا به خاطر بندگی و اطاعت آنان در این ماه مبارک همه روزهای رمضان برای آنان یک عید بوده و در نهایت یک ماه بندگی خدا را در عید فطر جشن میگیرند.
وی افزود: همان طور که تمام بودن نماز به صلوات فرستادن بر پيامبر گرامی اسلام(ص) و اهل بیت ایشان است و بدون صلوات نماز ناتمام است، تمام بودن روزه نيز به پرداخت زكات فطره در عید فطر است.
آیت الله آل هاشم اضافه کرد: حضرت امام صادق (ع) در خصوص کامل شدن روزه با پرداخت زکات، می فرمایند: از جمله كارهايى كه موجب كامل شدن روزه است، پرداخت زكات فطره است، همچنان كه صلوات بر پيامبر صلىاللهعليهوآله ، موجب كامل شدن نماز مىشود. اگر كسى روزه بدارد ولى زكات فطره را از روى عمد پرداخت نكند، در واقع روزه نداشته است [و روزهاش مقبول نيست.
وی با بیان اینکه در روايات اسلامي براي اعياد به ويژه اعياد مذهبي از جمله عيد فطر، آداب و رسوم خاصي توصيه شده، گفت: در حديثي از معصوم(ع) آمده است «زينوا أعيادکم بالتکبير/عيدهاي خودتان را با تکبير زينت بخشيد.»
انتهای پیام